12 166 варненци са подали годишните си данъчни декларации за облагане

...
12 166 варненци са подали годишните си данъчни декларации за облагане
Коментари Харесай

Над 10 000 варненци могат да ползват данъчна отстъпка

 12 166 варненци са подали годишните си данъчни заявления за облагане на доходите  до края на месец март, оповестиха от локалния офис на приходната организация. 9 677 от декларациите (80%-към момента) са постъпили по електронен път посредством личен идентификационен код и електронен автограф. Подалите годишните си заявления по електронен път до 31 март 2020 година ползват  5% отстъпка върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация, само че не повече от 500 лева Допълнително изискване е  да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на налога за довнасяне в същия период.

От Национална агенция за приходите Варна припомнят, че подаването на заявления за приходите на физически лица и внасянето на налога би трябвало да стане до 30 април и поучават клиентите си да употребяват електронната услуга за обявление на приходите по интернет с личен идентификационен код.  Едноличните търговци и лицата, избрали да се таксуват като еднолични търговци, подават годишните си заявления за приходите до края на юни 2020 година

Националната организация за приходите поучава клиентите си да отсрочат визитите си в офиса на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги, налични на  https://inetdec.nra.bg/  с личен идентификационен код или електронен автограф.  Клиентите, които са решили да посетят офиса, би трябвало да се съобразят с прелюдия следен пропускателен режим и да  съблюдават нужното разстояние.

 Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на изключителното състояние е налична в специфична графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите - https://nap.bg/page?id=762. 

Информационният център на Национална агенция за приходите дава отговор на въпроси на клиенти на телефон 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР